Király Éva Andrea

Peter Hess hangmasszázs és hangfürdő terapeuta

Király Éva Andrea

Peter Hess hangmasszázs és hangfürdő terapeuta
Professzionális Kineziológus

Gyermekkoromat és iskolás éveimet Nyíregyházán töltöttem.
A gyermeklélek mindig közel állt hozzám, szeretettel és érdeklődéssel fordultam feléjük, ezért választottam hivatásomul a tanári pályát. Először magyar-ének-zene szakos általános és középiskolai tanári diplomát szereztem, majd drámapedagógiát tanultam. Hiszem, hogy minden gyermek csiszolatlan drágakő, és rajtunk, felnőtteken múlik, milyen példát mutatunk nekik, milyen módon kommunikálunk velük, hogyan motiváljuk őket, hogyan nyitjuk meg lelküket. Folyamatosan képeztem magam, kerestem azokat a módszereket, eszközöket, amelyekkel többet tudnék adni, segíteni a gyerekeknek az iskolán kívül is. Mikor megszülettek a fiaim – akik már felnőttek – szülőként még mélyebben megtapasztaltam, milyen összetett és sokrétű feladat a gyerekekkel való kapcsolat. Sokszor nem tudtam, mit kezdjek a saját szorongásaimmal, kételyeimmel, amivel mindannyian megküzdünk nap mint nap. Tanultam agykontrollt, amely remek stresszkezelő és elmefejlesztő módszer. Az igazi segítség azonban a zenén keresztül érkezett. Gyermekkoromban megtapasztaltam, milyen jó közösen énekelni, zenélni, alkotni, hiszen a világhírű Cantemus kórusban énekeltem. A Peter Hess hangterápia módszerről is egy régi énekes társamtól hallottam. Örömmel tanultam, mert tudtam, ha kiegyensúlyozott vagyok, az a környezetemre is pozitívan hat.

“Kezdő szülőként nagy vágyakat dédelgetünk a gyerekeinkkel kapcsolatban: legyen sikeres, népszerű, zseniális. Aztán ahogy múlnak az évek, ezek az igények valami jóval mélyebb vággyá alakulnak. Legyen boldog.”

A terápiás hangtálak világa új utat nyitott meg előttem. Először a családtagjaimon gyakoroltam, nagy örömükre. Aztán bevittem osztályfőnöki órákra, drámaszakkörre. Azt tapasztaltam, hogy a finom, harmonikus rezgések hatására olyan gyerekek is megnyíltak órán, akik különben visszahúzódóak. Azok a diákok, akik meg csillapíthatatlan mozgásvágyat éreztek, elcsitultak. A hangtálakkal kiléptem az iskola falain kívülre is: hangfürdőt tartottam ovisoknak, jógásoknak, meditációs csapatnak és nyugdíjas klubnak is.
A hangtálak, a gyógyító rezgések segítik megtalálni önmagunkkal a kapcsolatot. Megtanítanak befelé figyelni, hogy megértsük testünk-lelkünk jelzéseit.
Szerettem volna még többet megtanulni önmagam és az emberi lélek működéséről, a hatékony stresszkezelésről, így elvégeztem az Európa Akadémia hároméves professzionális coach kineziológus képzését. Itt tanultam a legtöbbet arról, ami igazán érdekelt.

Mi az a minta, amely jelen stresszhelyzetben bekapcsol? Hogyan tudok túljutni a nehézségeken? Melyek az erőforrásaim? Hogyan tudok ezáltal másoknak is segítséget nyújtani? A bennünk zajló, sokszor bonyolult folyamatok tudatosítása, a befelé figyelés, az önvizsgálódás elvezet oda, hogy önmagunkban keressük a megoldást. Mindig van választási lehetőségünk.

Elég, ha a hozzáállásunkat változtatjuk meg, ehhez viszont szükség van önismeretre. Ha változunk, változik a körülöttünk lévő társas kapcsolati tér is. A kineziológia módszerei, gyakorlatai segítenek a gyerekeknek is a szorongások feloldásában, a tanulási nehézségek legyőzésében és az önismeretben.

Tovább keresem a lehetőségeket, folyamatosan képzem magamat, amelyekkel még hatékonyabban tudok segíteni másoknak.

"Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség."

Albert Einstein