Pauló Katalin

Professzionális kineziológus

Pauló Katalin

professzionális kineziológus

Belső, szakmai körökben létezik egy mondás, hogy a kineziológus megszerzett szakmai tudásán túl a személyiségével is „gyógyít”. Mit jelent ez? A segítő szakmákra kifejezetten igaz, hogy nagyon fontos a magas színvonalú tudás, de más „hatású” az egyik pedagógus, ügyvéd, orvos vagy gondozó a másiktól, mert különböző személyiségjegyeket ötvöznek szaktudásuk használata során.

Ki vagyok én? Milyen élettapasztalataim és személyiségjegyeim tesznek engem azzá a kineziológussá, aki vagyok?

4 területet emelnék ki:

1.

Először is négy gyermek édesanyja vagyok. A gyerekeim és közösségeik révén rengeteg tapasztalattal rendelkezem a mai kor gyermekének mindennapjaival kapcsolatban: tanulási, beilleszkedési nehézségek, figyelemzavar, teljesítmény-szorongás, instabil családi háttér: válás, patchwork család; tinédzser-krízisek: hamis online-világ, kortárscsoporti kiközösítés, önképzavar, továbbtanulási problémák.

2.

A kineziológia mellett élelmiszer-biztonsági területen dolgozom. Teljes szívvel hiszek az ép testben ép lélek mondanivalójában. Mottóm az, hogy tiszteljük magunkat annyira, hogy nem szemetet eszünk! Nem túl irodalmi megfogalmazás, de tapasztalatom szerint a valóság sem mutat biztató képet ezzel kapcsolatban, hiszen mai rohanó világunk velejárója a meggondolatlan, gyors-táplálkozás. Fontosnak tartom a teljes körű, tudatosan összeállított, késztermékektől mentes egészséges étrendet, az otthon elkészített ételt és a közös családi étkezéseket.

3.

Életszemléletemet mindig is meghatározta a természetes életmód és gyógymódok iránti érdeklődés, de egy betegségre „volt szükségem ahhoz”, hogy a kineziológiával megismerkedjek. Olyan világ nyílt meg előttem, ami azóta sem enged. Az első perctől kezdve tudtam, hogy mindig is ezt kerestem. A tudás megszerzésén túl ez nem mindig könnyű önismereti munkát is jelentett, de rengeteg minőségi változást hozott az én életemben is. Ma már teljesen más szemmel látom, az emberi sorsokat, az életünket rendező elveket. Munkám alapvető céljának tekintem, hogy felhívjam az emberek figyelmét egy tudatosabb, felelősebb élet megélésére, és hogy segítsek nekik irányt mutatni abban, hogy életük kihívásait sikerrel vegyék.

4.

Az életem meghatározója a tanulás, az állandó tudásvágy, melynek mozgatórugója egyfajta kíváncsiság a világunkra illetve az emberi test és lélek egységének működésére vonatkozóan. Úgy gondolom, minél többet tanulok, annál inkább tudok segíteni magamnak és a hozzám fordulóknak, hogy megtaláljuk helyünket a világban, hogy jobban boldoguljunk a mindennapokban.

„Ha még mindig keresed azt a személyt, aki megváltoztatná az életedet, vess egy pillantást a tükörbe!”

Roman Price

"A lélek birodalmában nem gyalogolhatsz más lámpásának fényében. Az enyémet nem adhatom Neked. Arra viszont megtaníthatlak, hogyan készíts lámpát magadnak."

Anthony de Mello