Hangmasszázs

Utazás a hangok csodálatos világában...

A hangmasszázsról

A Peter Hess német fizikus által kifejlesztett és alkalmazott hangmasszázs eredeti keleti gyökerekhez nyúlik vissza. Az ősi indiai vallások szerint az egész világegyetem hangrezgésből alakult ki, ezt ma már a tudományos vizsgálatok is alátámasztják.

Indiában – és más ősi kultúrákban is – több mint 5000 évvel ezelőtt felismerték, hogy a harmonikus hangok helyreállítják a lélek, a szellem és a test egyensúlyát.

A hangtál Tibetben született meg, működése a rezgésen alapul. Az emberi test körülbelül 70%-a víz. Ha a követ vízbe dobjuk, körkörös hullámok keletkeznek. A hangrezgések ugyanezt teszik a testünkkel. Miután behatolnak a testbe, megmozgatják, felfrissítik, harmonizálják azt, majd kilépnek. Ha a szervezetben energiablokk van, az elnyeli a rezgéseket, nem engedi tovább. A megfelelő terápia és kezelés feloldja ezeket. A rezgés hat a lelkünkre, az érzékszerveinkre, idegrendszerünkre, az idegsejtek végpontjaiként a teljes izomzatra, vegetatív idegrendszerünkön keresztül a belső szerveinkre.

Hogyan történik a kezelés, és mi a várható hatása?

A vendég kényelmes ruhában elhelyezkedik a masszázságyon vagy a földön kialakított fekhelyen. A kezelési menetnek megfelelően különféle hangtálakat helyezek a test egyes pontjaira. A tálakat egy filc ütővel lágyan megütöm és megszólaltatom. A hangtálakból áramló rezgések a testfelülettel érintkezve bejutnak és koncentrikus körök formájában végigáramlanak az egész testen. A folyamatos hang- és rezgésáramlás hatására teljesen ellazult, meditatív állapotba kerülünk.

Ebben a stresszmentes, félig alvó, mélyen relaxált állapotban az elménk tisztábban lát, mint éberen. Több kezelés után az életünkben zajló összefüggésekre jöhetünk rá, építő, alkotó gondolatok juthatnak felszínre, belső békére lelünk.

“A hangtálak hangja megérinti a legbensőnket, megrezegteti a lelkünket. A hangja oldja a feszültségeket, mobilizálja az öngyógyító erőket, és alkotó energiákat szabadít fel.”

Peter Hess

Miben segít?

 • egészségmegőrzés
 • stresszes, feszült állapotok oldása
 • öngyógyító folyamatok beindulása
 • pszichés, mentális, fizikai fáradtság enyhítése
 • alvási nehézségek
 • magas vérnyomás normalizálása
 • nyak-, váll-, hát-, deréktáji fájdalom enyhülése, megszűnése
 • koncentráció, motiváció javulása
 • viselkedés harmonizálása

Mikor nem alkalmazható?

 • szívritmus-szabályozó (pacemaker) esetén
 • akut, lázas, gyulladásos állapotok alatt
  fertőző betegségeknél
 • a várandósság első három hónapjában
 • diagnosztizált daganatos megbetegedéseknél
 • pszichiátriai betegségek esetében
 • alkohol, tudatmódosító szerek hatása alatt

Hangmasszázs kezelések

Egyéni kezelés

Egy kezelés 40 perces, melyet 10-10 perces beszélgetés nyit és zár le. Fontos, hogy a kezelésre kényelmes ruhában érkezz. Hogy a hangmasszázs hatékonyságát fokozzuk, a kezelés után javasolt a bőséges vízfogyasztás és pihenés.

Páros kezelés

A páros kezelés célja az összehangolódás. A tálak harmonikus rezgése mindkettőtökre hat. Jöhetsz a pároddal, gyermekeddel vagy testvéreddel, ha valamit szeretnétek egymás között rendbe hozni, vagy csak egy különleges élményt adni egymásnak.

Gyerekeknek

A gyerekekre fokozottabban hatnak a rezgések, ezért csak annyit kapnak, hogy jól érezzék magukat, és örömmel várják a következő játékos foglalkozást. Mindig a gyermek korához, lelkiállapotához igazítom a kezelést. Első alkalommal rövidebb, 15-20 perces hangmasszázzsal kezdek, ezt fokozatosan emelem 30-35 percre. A fokozatosság elvét követve jó eredményt érhetünk el a tanulási nehézségek leküzdésére (figyelem, koncentrációzavar), a viselkedési problémák enyhítése terén (szorongás, agresszió, túlmozgás).

Hangfürdő

A hangfürdő során a hangtálakat, gongot és egyéb hangszereket (koshi, tingsha, esőbot) szólaltatok meg.
A hangok hatására kellemes relaxált állapotba kerülünk, elménk elcsendesedik.
Mindenkire másként hatnak a hangok, hiszen mindenki más hangulattal, érzelemmel érkezik. A hangrezgést a test könnyen átveszi, így erőteljes folyamatok indulhatnak el: lelki blokkok, feszültségek juthatnak a felszínre.
A hangfürdőn a résztvevők kényelmes ruhában fekszenek. Időtartama minimum 30 perc, melyet egy rövid ráhangolódás előz meg. A hangfürdő után megbeszéljük a tapasztalatokat, élményeket.
Lehetőség van egyéni, páros vagy csoportos hangfürdőn való részvételre.
Csoportos hangfürdőt baráti társaságoknak, kluboknak, jógázóknak ajánlok.

Király Éva Andrea

Aki a hangmasszázs kezeléseket végzi, bővebben a lenti gomb megnyomásával olvashatsz róla!

Kérdés esetén írj nekünk!

12 + 3 =